Идеи за подходящи пердета и завеси в интериора

Пердета от Перхоум

Идеи за подходящи пердета и завеси в интериора

Откриването на подходящите пердета и завеси в интериора на всеки дом е от голямо значение за постигането на така търсените уюъ и стил в интериора. Предлагаме Ви няколко интересни факти и идеи за пердета и завеси, с които да преобразите дома си.

Разлика между перде и завеса

Много хора мислят, че няма разлика между перде и завеса, но всъщност има. Пердетата са леки, от полупрозрачни или прозрачни материи. Те могат да смекчат леко светлината и да я направят по-приятна. Докато завесите са от по тежки и плътни материи, които предпазват от слънчева светлина и създават повече изолация.

Завеси и пердета за хола

Холът е мястото, където посрещате гости, каните своите близки и приятели. Там трябва да изразите вашия стил и вкус на оригиналност, изисканост и комфорт. Можете да използвате по-тежки материи като кадифе за всекидневна в класически дизайн и завеси от ленен плат за вашата всекидневна в модерен стил.

Завеси за спалнята

Когато избирате завеси за вашата спалня, обърнете внимание на дебелината на текстила. Ако вашата спалня, която е зоната ви за спане, е в позиция, която много добре приема слънчева светлина, тънка завеса ще ви кара да се събуждате с навлизащата светлина. Плътните пердета ще затъмнят околната среда, така че през деня можете да използвате пердета от тюл. Цветът и стилът на завесата, който сте избрали за спалнята си, трябва да съответства на общото настроение на вашата стая.

Завеси за детската стая

Завесите и пердетата в детската стая често зависят от желанията на децата. Обикновено то е съобразено с техен любим анимационен герой или харесван филм. Когато успеете да осъществите идеята на децата, тогава гарантирано те винаги ще се чувстват щастливи и с настроение ще се забавляват в уютна и топла за тях среда.

Завеси за кухнята

Общото правило за избор на завеси важи и за кухните:  избирате завеси, подходящи за вашия стил на декорация. Кухните също са едно от пространствата, които са декорирани в различни стилове. Ето защо, ако имате кухня в стил country, ще изберете перде от нежен тюл с плътна завеса с цветен десен, а можете да съчетаете щора с ефирно перде или плътна ленена завеса. Забавлявайте се докато съчетавате различни текстури и материи. 

Споделете този пост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *