Дървени щори

Дървени щори

Изборът на вътрешни щори е трудно нещо, но с изборът на дървени щори почти винаги ще сте направили правилен избор . Освен функционалността и практичността на щорите, трябва да се съобразим с техния дизайн, модните тенденции и разбира се, не на последно място да подхождат на цялостния интериор на дома ни, който почти винаги много успешно се съчетава с дървени щори

Защо дървените хоризонтални щори са правилното решение?

Лесни за поддръжка и дълъг живот.

Дървените хоризонтални щори са по-широки и затова по-лесно се почистват от прах. Могат също да се почистят, като се свалят от прозореца – нещо, което с другите модели е невъзможно. А тъй като се почистват така лесно, ще се и запазят за по-дълго. Дървените щори могат да служат на поколения наред в дома ви. Те са една изключително дълготрайна инвестиция. При правилна поддръжка животът им наистина обхваща поколения.

Енергийна ефективност

Дървото си остава един от най-добрите топло и шумо изолиращи материали. Наличието на дървени щори означава по-добро запазване на вътрешната температура и не позволява на външната да повлияе в помещението. 

Дървото изолира достатъчно добре и не позволява на външните атмосферни условия да обземат стаята ви.Това само по себе си означава спестяване на електроенергия, която се изразходва за отопление или охлаждане.

Възпрепятстват нахлуването на UV лъчи

За разлика от другите щори, дървото много по-успешно предпазва от слънчевите лъчи, които пряко навлизат в стаята. Това също означава, че в горещите дни поддържат температурата по-ниска, тъй като понижават нагряването в стаята. А през зимата – задържат топлината. Дървото приема от топлината на стаята и я акумулира, което е търсен ефект през зимните месеци, а през останалото време създава и усещане за уют.

Класика и стил

Естественият материал в обзавеждането винаги създава усещането за стил и класа.

Избирайки дървени хоризонтални щори, спокойно можете да съчетаете стила и цвета им с тези на останалите мебели в помещението. Те ще бъдат отлично допълнение към вътрешния интериор, а може би и една дълготрайна инвестиция.

 

Споделете този пост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *